Tryk på billederne for at se dem i større størrelse

 Rejsebrev April 2017

Vi ankom til Beziers søndag den 26. marts efter næsten 5 måneders fravær fra båden.

 

Vi rejste i november til Danmark i 3 uger, hvor vi var på rundtur hos familie og venner.

Derefter tog vi 10 dage til Barcelona og resten af vinteren på Gran Canarie. Båden havde ligget i Poihles tæt ved Capestang på Canal du Midi, hvor både havnemester og venner havde kigget til den.

 

På togstationen i Beziers kom Reiduns veninde og kørte os til båden i Poihles. Den så godt ud og var nem at gøre sejlklar.

 

Næste dag sejlede vi de 5 km til Capestang, hvor vi lå i 1 måned i havnen og nød at være sammen med venner.

 

Der var boatshow i havnen den 7. til 10. april med mange hotelbåde og udlejningsbåde, som gav noget liv på kajen.

 

Vi overvintrede 2012 til 2013 i Capestang havn, og hver gang vi vender tilbage til byen, føles det som om vi er kommet hjem, selvom det er en lille stille by med godt 3000 indbyggere.

 

Om sommeren er Capestang havn et populært turistmål, og Capestangs kajanlæg er helt fyldt op med forskellige slags private både, hotelbåde og udlejnings både.

 

Vi kender efterhånden en del folk i Capestang, og nogle af dem er blevet gode venner til os.

Vi var på besøg hos vores engelske venner Norman og Diana på deres Chateau Milhau 10 km fra Capestang.

Richard og Linda, som også er englændere, besøgte vi også. De kom til byen for 7 år siden med båd, og nu har de bygget hus i Capestang lige ned til kanalen.

Vi var sammen med vores norske veninde Reidun, som har købt et stort hus, der skal bygges om.

Francoise der er vores franske veninde, mødtes vi også med.

Så har vi de danske venner, Preben og Lise, som havde overvintret i Toulouse på det gode skib Anna the Brave kom til frokost hos os. De skal samme vej, som os mod nord og overvintre i havnen i Draveil tæt på Paris.

Vi fik også besøg af Benny og Joy, som bor fast på deres båd i Narbonne.

 

Vi fik afprøvet det franske sundhedssystem. Jytte havde fået en dårlig hånd på Gran Canaria, som skulle undersøges. En røntgentbillede viste at der ikke var noget brækket, så hånden skulle trænes op. Vi har kun godt at sige om den oplevelse både hos lægen og røngtenklinikken.

 

Vi havde en aftale om at få båden op på land hos Allermann værft i Grau de Agde den 2. maj, så vi besluttede at tage afsked med Capestang den 28. april.

 

Vi sejlede ned af Fonserannes som er et trappesystem af sluser med 7 kamre, som tager skibe op og ned med 21,5 meter over en længde på ca. 300 meter. Lidt af en turistattraktion.

 

Vi lå i Beziers byhavn et par dage og sejlede derefter videre til Agde og lagde os lige foran den runde sluse, så vi lå klar til at sejle op til værftet i Grau de Agde om 2 dage.

Den cirkelrunde sluse i Agde blev bygget i 1679-1680, for at betjene tre vandveje, som mødes i området, En af dem er floden Herault, som går ud i Middelhavet ved Le Grau de Agde. De to andre orbinder Canal du Midi.