Tryk på billederne for at se en større version

 

 

   Rejsebrev Juli 2015

Onsdag den 1. juli sejlede vi en lille tur videre til Harderwijk. Vi havde Filip med ombord. Der var 33 graders varme, så det var dejligt at være ved vandet, og vi var ude at bade ved stranden.

Næste dag var det stadig varmt 35 grader. Vi var i Dolfinarium og så show med delfiner, søløver og hvalros.

Om eftermiddagen kom Christian for at hente Filip og de tog afsted kort tid efter og så var vi alene igen.

De næste dage sejlede vi hver dag. Fredag sejlede vi til Weesp som ligger ca. 20 km fra Amsterdam på kanal Vecht. Vi sejlede gennem Muiden havn ind på Vecht. Vi havde ligget her flere gange i 2013, så vi kendte stedet som en hyggelig by. Lørdag tog vi videre ad Vecht og lige før Utrecht, tog vi ud på en større kanal Amsterdam Rijnkanal et lille stykke og overnattede i Nieuwegein. Dagen efter sejlede vi ind på Merwerdekanal, som er en smuk kanal med mange lystsejlere af alle slags. Vi sejlede ind i en lille havn i Aalburg, hvor vi fik ly for vinden der var blæst op. Derefter sejlede vi til s-Hertogenbosch på Zuid-Willemvaart kanal. Vi ville have sejlet gennem byen, men det viste sig at vi havde overset et skilt ved indsejlingen, hvor der stod at nogle broer og sluser var lukkede, mens de byggede nye broer, så man kunne kun komme igennem 2 gange 3 dage om ugen. I stedet for at vente to dage på næste åbning, valgte vi derfor at sejle tilbage og tog en helt ny vandvej udenom byen og kom ud på kanalen nogle kilometer syd for byen. En af de nye sluser på denne rute gik i stykker, og vi måtte vente i 2 timer inde i slusen sammen med en fragtbåd før vi kunne komme videre. Vi ankom til havnen i Veghel klokken 20.00, så det blev en dag med i alt 11 timer på kanalerne inklusiv ca.10 km omvej og lange ventetider ved slusninger.

Fra Veghel sejlede vi til Helmond og lå langs kanalbredden og derfra til en lille havn midt i Weert. Her skulle vi betale via net eller over telefon, som var meget omstændig.

Fra Weert sejlede vi videre ind i Belgien. Ved en de første sluser i Belgien skulle vores papirer kontrolleres, og vi skulle registreres og betale 40 Euro for en vignet for at sejle i Belgien. Der lå gamle bunkers fra 2. verdenskrig langs med kanalen resten af turen på Zuid Willemsvaart i Belgien. Vi sejlede til Dilsen og lagde os ved en liggeplads langs kanalen. Det var lidt uroligt, da der var en del sejlads med fragtpramme, som gav uro i vandet.

Derfra tog vi det sidste stykke af kanalen til Maastricht, hvor vi så kom ind i Holland igen. I Maastricht lå vi i tre dage i havnen Treech 42 og nød en pause med sol og sommer i de to af dagene.

Den 13. juli slap vi fortøjningerne igen og sejlede til Liege i Belgien, hvor der var en fransk fest om aftenen i nærheden af havnen med musik og fyrværkeri. Vi lå i Liege i to dage og sejlede derefter videre med stop i Huy, Namur og Givet, hvor vi så var i Frankrig. Vi blev igen fascineret af den flotte natur med små bjerge beklædt med skove. Det har været så grønt og flot at sejle inde i slugten med bjerge på begge sider af Canal la Meuse, der snor sig gennem landskabet.

Fra Givet sejlede vi til Fumay og derefter Monthermè, hvor der var stort marked.

Fra Mathermé sejlede vi på Canal Ardennes til Charleville Meziere og lå der i et par dage. Videre til LeChesne, hvor vi næste dag tog 28 sluser ned til Attigny, men kun sejlet.

Fra Attigny sejlede vi til en lidt større by Rethel og lå over et par dage der. Ardennes var grøn og ind imellem store områder med korn og andre afgrøder, som landmændene havde travlt med at høste, mens vejret var fint.

Fra Rethel sejlede vi til Asfeld den 26. juli og videre på canal l´Aisne, Bourg et Comin og Soisson, hvor kanalen var blevet lidt bredere og der var en del trafik af flodpramme der sejlede med korn, grus og andet Vi så mange forskellige fugle, der var især mange isfugle.

Den 29. juli sejlede vi ind på Canal L’ Oise og lagde til i en lille havn i Compiegne, hvor vi havde været før. Der lå vi i en uge og fik lavet nogle småting på båden og set på byen og omegnen.