Tryk på billederne for at se en større version

 

 

  Rejsebrev Oktober 2015

Den 3.oktober sejlede vi fra Beaucaire og tilbage til St. Gilles. Om eftermiddagen startede det med at tordne og lyne og styrtregne. Det regnede så meget at kloarkerne blev til springvand og kanalen steg lige 40 cm. Næste dag fik vi at vide at det havde været meget slemt 200 km øst på ved Cannes og Nice, hvor der havde været 13 døde i uvejret.

Vi sejlede til Aigues Mortes næste dag i flot vejr. På vejen mødte vi Carmargue heste, der gik langs bredden.

I Aigues Mortes lå vi den første dag sammen med alle udlejningsbådene, som for det meste er uerfarne sejlere, og har derfor svært ved at styre bådene, så vi får en god og mere tryg plads mellem pæle næste dag.

Vi cyklede 5 km til Le Grau Du Roi ved Middelhavet og nød den flotte natur rundt om byen.

Der var stor festival med tyrer og heste i byen i en hel uge. Hver dag var der nogle tyre, som blev sluppet fri i gaderne i byen. Der blev kun sluppet en 1-2 tyre fri ag gangen, og der red 4-6 ryttere omkring dem.

I en arena, blev tyrene sluppet løs, og nogle unge mænd drillede dem, så tyrene løb efter dem, og så handlede det om at løbe fra dem, men også at nå at tage noget stof de havde mellem hornene. Der var også underholdning med musik og tivoli.

Vi havde kontaktet Vetus, da vores gearkasse drypper lidt med olie, og de var hurtige til at sende en mekaniker til havnen for at se på det, men vi havde ikke hørt fra dem, så vi besluttede at sejle videre den 20. oktober, og så måtte vi vende om, hvis det skulle laves. Vi skulle nå op på Canal du Midi inden sluserne lukkede inden den 1. november.

Kanalen videre var inddæmmet med søer på begge sidder, også kaldt Eltangs, og vi sejlede langs med Middelhavet, som kun lå ½ - 2 km fra kanalen. I Étangerne var der meget fugleliv.

Vi lagde til ved Palavas–les-Flots, hvor vi lå i 3 dage. Vi cyklede til selve byen som lå helt ud til Middelhavet.

En anden dag cyklede vi 4 km langs floden Le Laz ind i landet til Lettes, som var en by med mange nye store flotte boliger, og der var en lille havn, som kunne være interessant at overvintre i. Vi tog også sporvognen til Montpellier og gik rundt i byen i et par timer, inden vi vendte tilbage til Lattes og derfra på cykler tilbage til båden.

Fra Palavas –les-Flots sejlede vi til Frontignan stadig på det inddæmmede stykke af kanalen og lagde til i byhavnen langs kajen, og var der et par dage.

Den 23. sejlede vi videre ud på den store saltsø Étang de Thau, hvor der var en rute med bøjer, vi skulle følge for ikke at sejle på grund eller sejle ind i fiskenet. En stor del af søen er tæt af fiskegrej til at fange østers og muslinger. Vi sejlede videre ind på Canal du Midi, igennem den runde sluse i Agde og videre til i Beziers havn midt i byen.

I Beziers var der lavet om. I 2013, hvor vi var her sidst kunne man ligge gratis i havnen, men nu var der kommet et lille havnekontor, hvor vi skulle betale 12 Euro pr. nat, og om natten var der fast hundevagt på til at passe på os

Tre dage efter sejlede vi fra Beziers til Capestang. Først over en viadukt og derefter op af slusetrappen Fonserannes med de 6 kamre og videre til Capestang. Mange platantræer er væk, men stadig en flot tur på Midi-

I Capestang havn fik vi en plads til båden for hele vinteren.