Rejsebrev September 2016

Vi lå i Castet–en-Dorthe i 3 dage før vi begyndte sejladsen retur mod Toulouse ad Canal Garonne. Vi skal være i Toulouse den 1. oktober, hvor vennerne Kim og Jonna påmønstrer og sejler med os videre i en uge.

Vi havde god tid, så vi sejlede kun 15-20 km i nogle dage, så der var tid til at se lidt mere, end da vi sejlede mod Bordeaux.

 

Vi tog til Meilhan, som lå tæt ned til Floden. Vi var oppe i selve byen til spisning og underholdning med musik. Der var flere forskellige lokale boder, hvor vi kunne købe forskellige retter mad f.eks. bøf, steak, lammekød, fisk, muslinger, østers og pomfritter samt lokale specialiteter i ost, brød, vin mm.

 

Derefter tog vi til Fourgues-sur-Garonne og lå der et par dage og nød det.

 

Den 4. september tog vi videre til Villeton og mødtes med Preben og Lise, som sejler og bor ombord på det gode skib Anna the brave fra Sydhavnen. Vi blev inviteret til frokost med hjemmebagt rugbrød, og det var bare lykken. Næste dag kørte vi ca. 10 km i deres bil ned til floden Garonne, hvor vi kunne bade.

 

Vi blev i Villeton havn de næste 3 dage og om aftenen spiste og hyggede vi os sammen med Preben og Lise, som også er på vej til Toulouse, hvor de skal overvintre.

 

Den sidste aften oplevede vi at en dame var blevet ked af det og hoppede i kanalen, men Lars og Preben var hurtige og fik hende op. Sammen med et par lokale damer og Lise blev hun beroliget, og senere på aftenen blev hun hentet og formentligt bragt hjem.

 

Vi sejlede efterfølgende til Boé Agen med 1 dags stop i byerne Buzet sur Baise og Seignac-sur-Garonne. Preben og Lise tog samme rute, så vi mødtes igen om aftenen til fælles spisning med god mad og vin. (Det var ikke nemt at holde slankekuren).

 

Den 11. september vinkede vi til Anna the Brave, som skulle videre. Vi blev her en dag mere før vi sejlede i deres sejlspor.

 

Vi sejlede til Valence Agen, og derefter til Moissac. I Moissac lå vi i 10 dage, hvor vi fik ordnet båden med rens og polering, som var et hårdt arbejde, da vi havde fået en masse brune pletter fra træerne, som havde brændt sig fast i lakken. Vi var igen sammen med Preben og Lise flere gange, og vi var til barbecue ved havnekontoret, hvor havnemesteren stod for grillen, og vi havde alle salat m.m. med.

 

Der var travlt i havnen hver dag med mange udlejningsbåde, som ikke altid var gode til at lægge til og fra i havnen, så vi måtte mange gange holde øje og give en hjælpende hånd, så de ikke sejlede ind i Klarine.

 

Den 23.september tog vi fra Moissac og sejlede mod Toulouse med stop i Castelsarrasin, Grisolles og St. Jory.

Vi ankom til Toulouse den 26. september.